Nicolay H. Knudtzon

 

Odd Williamsen

 

Det er fint om hver enkelt selv ordner transport til Frei. De som har behov for skyss, kontakter Sverre R. Jansen 916 28 622 så ordner vi transport tur/retur.

En av de mest kjente nordmøringene gjennom tidene er nok Nicolay Heinrich Knudtzon III (1816-1895), og en av de som kjenner historien om ham best er Odd W. Williamsen. Derfor er vi veldig glade for at han holder foredrag om Knudtzon i Knudtzonlunden mandag 2. oktober, og for de som ikke vet det så var Knudtzon­lunden landstedet til Nicolay H. og fru Caroline. I byen bodde de i et storslått hus som sto ved sjøkanten på Kirklandet (omtrent ved hovedinngangen til Coop Mega).

Nordmøre Historielag opplever at mange kjenner Knudtzonnavnet, men det er ikke så mange som vet hvem han var. Dette ville vi rette på.

Odd har skrevet bok om Knudtzon og har holdt historien hans varm i mange år. Det er tre stikkord om Knudtzon som Odd bruker som tittel i boken sin: Klippfisk, verdi­skaping og samfunnsbygging. Knudtzon var i sin tid en av de mest formuende i Norge, en stor forretningsmann og en med sterk stå-på-vilje. Dette blir en interessant aften.

Møtet arrangeres i samarbeid med Freiøya historielag og leder Gjøran Storsæther vil fortelle litt om lagets arbeid.

VELKOMMEN!

%d