Vårprogram 2023

Mandag 23. januar PER HELGE PEDERSEN – Sildeeventyret

Det var et eventyr for alle oss som husker sildetiden. Så mye folk i byen og så mye folk i arbeid. Om du ikke husker så mye fra denne «storhetstiden», husker Per Helge Pedersen for deg. Et foredrag med mange bilder og mange minner. Trivelig blir det.

Mandag 13. februar HELGE HEGERBERG – I Håkon den godes landskap

Det er ikke lenge siden Helge Hegerberg kom ut med boken om «Fiske-familien» og om historier fra Frei. Slaget ved Rastarkalv, om kongsgårdene, om Håkon den gode og Eirikssønnene og om far Axel Fiske og Nils. En nordmørshistorie og en familiehistorie.

Lørdag 25. mars ÅRSMØTE – Utdeling av Kuliprisen

Styret har bestemt hvem som skal få Kuliprisen for 2023, men det er hemmelig enn så lenge. Vanlige årsmøtesaker og foredrag av prisvinneren.

Mandag 17. april: Alle KNT-hyttene på under et år

Tre spreke damer har besøkt alle Kristiansund og Nordmøre Turistforening sine hytter på Nordmøre i løpet av 2022, 26 til sammen. Signe Kjøl, Unni Dahl og Sylvia Stokke er våre guider i vakker nordmørsk natur. Bli med på turen du også!

Mandag 8. mai EIR GRYTLI – Nordmørshus

Eir Grytli har røtter og hus på Nordmøre. Hun er pensjonert professor i Trondheim og vet det meste om «husan» på Nordmøre. Det blir en spennende reise i karakteristika ved husene, hvordan de så ut og hva de ble brukt til. Små og store hus får sin historie.

Mandag 22. mai OTTAR BRAGE GUTTELVIK – Nordmøre fram mot 2030

Nordmøre Historielag er alltid interessert i fremtiden for vår «landsdel». Nordmøre er jo blitt mindre i det siste. Og mange lurer på hva som hører til og om det er kraft i de kommunene som er igjen. Og hvem og hva som skal være motoren for fremtidens Nordmøre. Ottar Brage har de beste forutsetningene til å analysere.