Årboka kan kjøpes på Ark Bryggen og Ark futura for 300kr, eller send en e post til post@nordmorehistorielag.no

Ragnar Areklett skriver om «Shetlandsgjengens virksomhet på Nordmøre».Han forteller om Englandsfarten og om hendelsene på Kvisvik, Halsa, Tustna og Smøla ….

Ottar Roaldset lette etter Aspabispen Olav Trondsens grav i Roma og fant den. Han forteller om Olav Trondson og Gaute Ivarson som sendte sine sønner ut i Europa for å studere og om katastrofeåret 1804 da gården Aspa og skipsflåten brant. Er du i Aspaslekta bør du lese denne artikkelen.«Ved Aspabispens grav i Roma».

Tor Larsen har skrevet historien om «Ds «Møre»s forlis ved Svellingen i 1907» Han gir en inngående beskrivelse av skipet og mulige årsaker til forliset og rettsakene etterpå. Kaptein Aasgårds familie blir beskrevet.

Astrid Mollan forteller om hvordan hun som ung kvinne opplevde omveltningen i samfunnet fra 1968 og hvordan det påvirket kvinnenes frigjøring i «Alt var ikke bedre før «For kvinnene».

Magnhild K. Stokke Jakobsen vokste opp på Draget på Dale og forteller «Historien om Draget», gårdsbruket og familiene som bodde i området. Bor du på Drager i dag vil du finne mye som du kanskje ikke visste.

Marit Aakenes forteller om innsamling av penger til nytt innvending døpefat til døpefonten i Kirkelandet kirke.

Per Øyvind Iversen fikk en uventet skatt på omtent 500 gamle fotografier fra Iversen og Pettersen slektene i Kristiansund, Amerika og rundt om i landet. «Bildene forteller- historien om en billedskatt».

Hedvig Wist har etter tradisjonen en artikkel om Kristiansund. Smått og stort om hendelser og steder i Kristiansund. «Utflukt med syn og sagn».

Lars Liabø deler sin kunnskap om akvakulturens utvikling på Nordmøre fra fisk i dammer, yngelproduksjon på 1700 tallet til dagens storproduksjon av fisk i merder. «Akvakulturen på Nordmøre- framvekst av en ny næring».

Anne Nilssen forteller historien fra drift av «Nordmøre Krisesenter gjennom 30 år».

«Dyregod-dagane i Gjemnes» er nettopp gjennomført med stor deltakelse. Ole Eimund Øverland gir et innblikk fra starten i 2009 og frem til nå.

Ove Bjerkan gir eksempler på gode ideer og prosjekter som ikke ble gjennomført. Det kanskje mest kjente er jernbaneprosjektet, men visste du om planene om Aluminiumsverk på Skorpa? «Ikke alle prosjekter ble realisert».

Terje Holm gir oss historien om den nye og den gamle Framnæs i ord og bilder fra Sam Eydes første Framnæs bygget i 1898, til den nybygde kopien som ligger ved Piren. «Flaggskipet Framnæs gjennom 100 år»

%d