Petter Innvik
Dette er Petter Innvik. Han har skrevet Tidens Kravs historie. Og den vil han fortelle oss om hos Nordmøre Historielag på møtet
MANDAG DEN 15. MAI KL. 19.00 I HÅNDVERKERNS LOKALER.
Det er en spennende historie som skal fortelles. Og det er en nordmørshistorie på godt og ondt. Tidens Krav er pr. dato ikke alene som nordmørsavis. Men den er den største. Den har heller ikke alltid vært alene som avis i Kristiansund. Det har opp gjennom årene vært mange konkurrenter. Egil Husby skriver at den første avisa i Kristiansund kom ut i 1. juli 1837. Men etter den tid ble det blant annet Romsdalposten, Nordmør, Amtstidende, Nordmørsposten, Kristiansundsposten og Tidens Krav med redaktør Rudolf Dahl og Alfred Madsen fra 1906.
Men kanskje er den nærmere fortid mer interessant. Som aviskampen TK «vant», som profilering: «by og land hand i hand» eller «mann mot mann», som interessante og profilerte redaktører osv.
Det er mange ting å fortelle om. Og vi gleder oss til å høre.
Tidens Krav var bare for noen år tilbake en stor avis og mediehus. Det er litt annerledes nå, men så har også medievanene våre forandret seg dramatisk. Noe alle må ta hensyn, til ikke minst en avis.
Dette blir en «kremkveld» for alle oss som er interessert i utvikling og forandring. Tidens Kravs historie kan være et eksempel på at ingenting blir ved det gamle. Samtidig som vi vet at historie aldri bli gammel, bare bedre og bedre.

Vi minner om vårt neste møte som er med tidligere ordførere og nåværende ordfører i byen i forbindelse med Kristiansund 275 års jubileum. Vi håper de kan minnes tilbake til det de arbeidet med den gang de var i posisjon. Møtet blir 12. juni kl. 19.00 i Håndverkern.

Se også vår hjemmeside: http://nordmorehistorielag.no Der kan du også melde deg som medlem.
Vet du om noen som er interessert i historie og ønsker innkalling til møtene våre. Be dem gi oss epostadressen: post@nordmorehistorielag.no

Vi er i ferd med å avslutte årboken. Den blir meget interessant og aktuell.
Våre møter er alltid åpne for historieinteresserte.

For styret

Sverre R. Jansen

%d bloggere liker dette: