Styret i Nordmøre Historielag har besluttet å utdele Kuliprisen for 2017 til Odd Williamsen.

Prisen er en statuett av Kulisteinen fra Smøla og et diplom. Odd Williamsen får prisen for fremragende formidling av historie fra Nordmøre. Han har skrevet flere bøker, vært konsulent for enda flere og holdt foredrag og informasjon i utallige lag og organisasjoner på Nordmøre. Det finnes få som har så stor og god oversikt og kunnskap om vår nære historie som han.
Odd Williamsen er ansatt ved Nordmøre Museum og har også vært en viktig person for å profilere museet arbeid.
Prisen som er et ikon blant historieinteresserte på Nordmøre, blir utdelt på vårt årsmøte lørdag den 1. april kl. 12.00 i Håndverkerns lokaler.


Da vil Odd Williamsen forteller/foredra om Bræinfamilien og deres betydning for kulturlivet på Nordmøre.

Etter lunsj blir det årsmøte i Nordmøre Historielag med årsmeldinger både fra laget og Leithes Minnefond, det blir regnskap og gjennomgang av Handlingsplan/budsjett. Det blir naturlig nok også valg.
Vi ser fram til et flott årsmøte og du er hjertelig velkommen.

Vi minner også at neste møte er mandag den 24. april kl. 19.00 i Håndverkern. Da har vi «bokbad». Det er Ole Øverland fra Gjemnes som vil presentere sin meget spennende bok om Gjemnes historie og det er Einar Oterholm som presenterer sin helt nye bok om Nordmøre Husmorskule sin historie.
Vi minner også om møte om Tidens Krav sin historie som er skrevet av Petter Innvik. Der har vi forandre dato i forhold til første program. Ny dato er 15. mai i Håndverkern.
Våre hjemmesider er et funn og bør brukes: nordmorehistorielag.no.

For styret

Sverre R. Jansen

https://www.tk.no/kultur/kristiansund/jobb/pris-til-odd-williamsen/s/5-51-290631

 

 

 

%d bloggere liker dette: