Det er ikke mange på Nordmøre som ikke vet hvem Ottar Brage Guttelvik er. Han har vært rådmann, politiker og statssekretær, men mest kjent som administrativ leder av fylket vårt. Fylkesrådmann og fylkeskommunedirektør i 23 år.  Han kjenner Nordmøre bedre enn de fleste. Da han gikk av ble det sagt om han at han var ambisiøs, tydelig og samlende. Han har vært med på nedturer og oppturer, på en liten revolusjon når det gjelder samferdsel i vår del av landet og han vært vitne til et næringsliv i forandring og ekspansjon.

Nordmøre er også i denne tiden blitt noen færre kommuner. Eide, Halsa og Rindal er vel strengt tatt ikke nordmørskommuner lenger, og noen har vendt blikket sørover.

Hvor er kraften eller motoren i et fremtidig Nordmøre, hvor skal ekspansjonen komme? Vil den være ut mot havet eller innover i landet?  Og hva med Kristiansund?  Hvilke kort kan Nordmøre og Kristiansund spille med i tiden som kommer?

Ottar Brage kan sikkert ikke gi oss alle fasitsvarene, men noen utfordringer blir drøftet, til berikelse for alle som er glad i regionen sin/vår.

VELKOMMEN

%d bloggere liker dette: