VELKOMMEN TIL MØTE I NORDMØRE HISTORIELAG MANDAG 13. MAI KL.19.00 I HÅNDVERKERN

DETTE ER OVE BJERKAN.

Meget kunnskapsrik, god til å formidle sin viten, «gammel» bankmann, ivrig svømmer og reiser verden rundt, men først og fremt en fremragende kjenner av Goma, Meløya og Skorpa. Det er få som vet mer om disse stedene enn han. Ikke bare fordi han bor der, men fordi han har studert historien, tatt en masse bilder og vil vise dem for oss i Historielaget.

På Goma var det først og fremst jordbruk i mange år. Relativt store gårder med mange dyr. Siden ble det brakker under krigen og svenskehus, det ble broforbindelse til Nordlandet og Wilhelm Dalls vei. En viktig bydel med flotte rekreasjonsområdet, industri, småbåthavn, idrettsanlegg, klippfiskbrygger og «Grautbyn».

Dette er en sentral del av Kristiansund både i eldre og nyere tid. Ove Bjerkan sitter på mye statistikk og har sammenligningsgrunnlag fra andre bydeler. Han er styremedlem i Nordmøre Historielag og skriver artikler i årboken vår hvert år. Vi ser fram til å høre han på møte i mai.
Kanskje vet han hva navnet Goma betyr. Eller??

Møtene i historielaget er åpne for alle. Vi har enkel servering og loddsalg. Tor Larsen har funnet fram gamle årbøker og annet leselig stoff som premie.
Vi innkaller via epost og er opptatt av at vi har din rette epostadresse. Vår er : post@nordmorehistorielag.no

Men vi har også flotte hjemmesider som du finner her. http://www.nordmorehistorielag.no Der finner du flere av årbøkene, du finner innholdet i magasinet vårt og «Krigsarkivet»
http://nordmorehistorielag.no/arkiv/ Arkivet er åpent onsdag 8. mai fra 18.00 til 20.00.

Neste møte blir i den serien som vi kaller «Sommerprogrammet». Da er møtene alle lørdager i juli mnd. kl. 12.00. Vi kommer tilbake til nærmere informasjon senere.

For styret

Sverre R. Jansen

%d bloggere liker dette: