Årets Kulipris

John Harry Kvalshaug og Ann-Kristin Sørvik

 

Årets Kulipris tildeles ANN-KRISTIN SØRVIK OG JOHN HARRY KVALSHAUG. Prisen deles ut på dette møtet da prisvinnerne var bortreist på årsmøte­dagen. Det er en stor glede for Historielaget å gi prisen til ekteparet Sørvik/­Kvalshaug og det er første gangen at prisen deles ut til et ektepar. Det blir ikke anledning for prisvinnerne denne dagen å holde foredrag og fortelle om hva de har lagt ned av lokalhistorisk arbeid på Averøy, men det kommer vi tilbake til i høst.

 

Foredrag om Edvard Fliflet Bræin

Odd Williamsen

 

Edvard Fliflet Bræin

 

Odd W. Williamsen har sammen med Svein Sæter skrevet bok om Edvard Fliflet Bræin Den elegante musikanten. Nå har vi vært heldige og fått Odd til å fortelle om Edvard Fliflet. Stikkordene for ham er etter forfatternes mening, eleganse, musikalitet og en ny-klassisk stil som bygger på håndverks-kvalitets-idealer i kunst­musikken. Hans mest kjente verk er kanskje Ut mot havet, men han har skrevet mye moderne musikk og opera som er fremført i Kristiansund og mange andre steder.

Edvard Fliflet hadde ikke en enkel oppvekst i Kristiansund. Ble mobbet blant annet for sine uvanlige interesser, men var en dyktig pianist. Han bodde for det meste i Oslo, men hadde også skrivearbeid i hjembyen, i Risør og Volda.

Odd W. Williamsen forteller historien i ord og bilder.

VELKOMMEN!

%d