Vi inviterer til møte i Nordmøre Historielag
mandag 2. mai 2022 kl. 19.00 i Bystyresalen – Kristiansund rådhus.

 

Det er en stor glede for oss i Nordmøre Historielag å fortelle at PER HELGE PEDERSEN kommer på møte den 2. mai for å fortelle om oppveksten i Kristiansund i den tiden hvor gjenreisningen av byen sto i sentrum.

 

Per Helge Pedersen

 

Dette blir en historiefortelling hvor mange vil kjenne seg igjen i. Her er det mye kjent stoff, men sikkert også mye ukjent, mye som skaper følelser og gjenkjenning og sikkert en aha opplevelse av «var det slik det var».

Per Helge Pedersen er kjent i byen som skolegutt, som journalist og som elskerbyen vår. Har hytte i nærheten og besøker ofte Kristiansund.  Men i denne sammenheng er han også en meget god forteller med stor kunnskap om etterkrigstiden.

Vi ser fram til en informativ, men også koselig kveld, med mange gode minner.

Nedenfor viser vi forsiden av boken han ga ut for snart to år siden og som er en eufori i minne og opplevelser.

 

Møtene i Nordmøre Historielag er åpne for alle. For å dekke utgiftene har vi et enkelt loddsalg. Husk derfor penger eller bruk Vipps. Vippsnummeret er 625510 – og Tor Larsen har et sett av gevinster. Det er trekning på slutten av møtet, og det blir anledning til å stille spørsmål etter foredraget.

Vi innkaller via epost og er opptatt av at vi har din rette epostadresse. Vår adresse er: post@nordmorehistorielag.no

Du kan lese mer om Nordmøre Historielag på hjemmesiden vår og i våre årbøker som kommer til alle medlemmer. Her på hjemme­siden er det blant annet innholdsfortegnelse av mange årbøker, og en oversikt over innholdet i krigsarkivet.

Alle våre årbøker inntil 2015 er nå digitalisert av Nasjonalbiblioteket og er tilgjengelig via Nasjonalbibliotekets hjemmesider (www.nb.no – søkeord: Årsskrift Nordmøre Historielag). Der finner du mye lokalhistorisk stoff.

Arkivene våre er åpne for de som tar kontakt med en av våre arkivarer.

Vi vil gjerne ha deg som Facebook venn. Se Nordmøre Historielag på Facebook.

Neste møte i Nordmøre Historielag er møte med Tommy Fossum og Jarle Stavik. De har skrevet en spennende bok om de første nordmøringer. Hvor de kom i fra, hva de levde av og hvor de slo seg ned. Det er en gammel historie om røttene våre. Kanskje 11 000 år tilbake. Møte blir 23. mai.

 

Hilsen styret

 

 

 

%d bloggere liker dette: