Hollendergata 1

VELKOMMEN TIL MØTE I NORDMØRE HISTORIELAG MANDAG 2.SEPTEMBER 2019 KL 19.00 I HÅNDVERKERN.

Dette er OLE KRISTIAN GUNDERSEN.

Vi ser frem til en spennende høst i Nordmøre Historielag. Og vi begynner med noe av det mest identitetsskapende på Nordmøre, nemlig bunaden. NORDMØRSBUNADEN. Den er jo den senere tid, ikke bare brukt som et festantrekk, men som et politisk våpen. Alle av oss har sett kraften i BUNADSGERILJAN.

Ole Kristian Gundersen har vært opptatt av bunad i mange år, men har jobbet som sykepleier blant annet innenfor kreftbehandling og omsorg. Nå driver han med bunad på heltid og tar sikte på formell utdanning innenfor faget.
Han vil fortelle om bunadens historie, litt om hvordan han arbeider i dag og hvilken betydning bunaden har både i fest og hverdag, i glede og strid. Håper også han tar med seg fiolinen sin og spiller musikk tilknyttet tema som brudemarsj og annen nordmørsmusikk.
Det blir ikke anledning til å få kjøpt bunad på møtet, men kanskje få vite at den passer til mange anledning og mange kropper.

Derimot blir det anledning til å bli kjent med årboken til Historielaget. Den er nå kommet for salg og medlemmene vil få den med det første.

Møtene i historielaget er åpne for alle, men det er lurt å være ute i god tid. Vi må stenge når det er fullt. Det blir også enkel servering og loddsalg. Vi lodder ut eldre årbøker av stor historisk verdi.

Vi innkaller til hvert møter på epost og er interessert i din rette epostadresse. Vår er: post@nordmorehistorielag.no
Vi har også flotte hjemmesider med mye interessant stoff. Du finner oss på www.nordmorehistorielag.no

Arkivet vårt er åpent onsdag den 4. september mellom 18.00 og 20.00. Og så hver første onsdag i mnd
Neste møte blir mandag 30. september med Sjur Spurkland og problematikken er bakgrunnen for at Kristiansund mistet klippfiskhegemoniet. Det finnes det sikkert ikke fasit på, men tema er utgangspunkt for en samtale.

For styret

Sverre R. Jansen

%d bloggere liker dette: