NORDMØRE HISTORIELAG ØNSKER VELKOMMEN TIL DET TREDJE SOMMERMØTET.

Lørdag  17. juli kl. 12.00 i lokalene til Næringshistorie Nordmøre.

Vi har vært så heldige å få professor KLAUS JOHAN MYRVOLL til å gi oss et foredrag om;                                                  Aspa-ætta – Gamle spørsmål og nye svar.

Klaus Johan Myrvoll

 

Klaus Johan Myrvoll, fra Smøla, er ættegransker og professor i nordisk språkvitenskap ved Universitetet i Stavanger. Han har tidligere utgitt artikler om Aspa-ætta og arbeider med flere.

Var ridder og riksråd Toralde Sigurdsson, som var til stede ved riksmøtet i Kalmar i 1397, stamfar til Aspa-ætta på Nordmøre? Hadde Jon Ivarsson i Aspa etterkommere? Hvem var «hustru Lisbet»? Disse spørsmålene og andre vil Klaus forsøke å svare på i dette foredraget. Han vi se nærmere på mange av de gamle stridsspørsmålene om denne ætta som de fleste nordmøringer kan regne som «si».

Det er mange som er stolte over å tilhøre Aspa-slekta. Og det med rette. De var framsynte på Aspøya og sendte blant annet sine barn på lange studieopphold til syd i Europa før reformasjonen. Flere ble både erkebisper og prester med høy utdanning. Men også på andre måter har slekta preget både landet og Nordmøre.

Det blir omvisning i våre arkiver etter møtet for dem som ønsker det.

Vi møtes i et Korona-trygt miljø. Møtet er åpent så lenge det er plass.

Bli gjerne med i vår Facebook gruppe: «Nordmøre Historielag».

Hør også våre historiske podkastsendinger i Ksu247.no, eller her på hjemmesidene.

Årboken for 2021 er allerede kommet for salg og vi er i ferd med å bringe den ut til medlemmer i Kristiansund. Mange har allerede fått den. Den er til salg hos ARK.

Dette er det siste i serien av sommermøter for i år.

Næringshistorie Nordmøre har lokaler til høyre i nedgangen fra Storgata til ALTI- Storkaia.

 

Velkommen.

 

 

 

%d bloggere liker dette: