HAR NORDMØRE NOEN FREMTID?

Nordmøre historielag reiser det spørsmålet på møte mandag den 1. oktober kl. 19.00 i Håndverkern.

Vi har invitert journalist ARILD MYHRE til å svare på det spørsmålet. Arild er en kjent og aktiv «gravejournalist» i Tidens Krav. Kunnskapsrik med stor oversikt og en «skarp penn». Ikke minst kjent i forbindelse med plasseringen av nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal. Men også fra større aviser enn Tidens Krav.

Nordmøre skrumper inn. Halsa og Rindal forsvinner. Det gjør også Eide og kanskje Gjemnes. Sunndal har sterke føringer mot Romsdal og andre kommuner mot Trøndelag. Hva blir igjen da? Og er vi sterke nok som «Nordmøre» med de kommune som er igjen. Hva blir igjen å samarbeide om?

Og hva med våre politikere. Har de samarbeidsevner og kraft til gjennomføring?

Vi tror ikke alle svarene kommer på mandag, men vi tror vi kan få en fin samtale og at Arild Myhre kan legge premissene for den. Og så kan det være et møte med opplysning og veivalg.

Neste møte er med Kristian Fostervold den 29. oktober. Tema er hans oppvekst i Clausenengen på 50 og 60 tallet. Det blir en frisk samling og mange minner.

Årboken selges på Ark, post@nordmorehistorielsg.no og på våre møter. Der kan du også bli medlem.


Møtene er åpne for alle.

Vår epostadresse er: post@nordmorehistorielag.no og besøk våre hjemmesider: nordmorehistorielag.no

Arkivet er åpent første onsdag i hver måned kl 18 til 20 i det gamle biblioteket i kinobygget. Her er skolehistorie, krigshistorie, historie til kommunistpartiet lokalt og mye mer. Se http://nordmorehistorielag.no/arkiv/

Velkommen.

For styret
Sverre R. Jansen

%d bloggere liker dette: